[O1] Jaki wzmacniacz wybrać do 600zł (moje 3 opcje)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arturro AGR
    Classic
    • 2015
    • 10

bez fotek się nie liczy :wink:
    nic nie widać :twisted:
    Arturro
  • truski8
    Drive
    • 2013
    • 60

Witam,
    A więc chciałem się poradzić i mam nadzieję że mój post nie zostanie usunięty .
    Słucham na co dzień Rap/HipHop i Trance/bardziej Vocal Trance.
    Auto to Skoda Octavia O1 HB.
    Mam Radio Pioneer deh-4300ub z 1 wyj. RCA, do zmiany w późniejszym terminie na coś do kwoty około 500-600zł. Myślałem o jakiejś Alpinie CDA, Clarionie, JVC, Pioneer, zależało by mi na 2-3 wyj. RCA i na USB. Audiofilem to ja nie jestem a i klocki też raczej nie będą.
    Do tego są podłączone głośniki jak na razie oryginalne skody do zmiany na coś co ma około 100W RMS myślałem o Hertz ESK 165.5 lub Rainbow SLC lub jakieś inne ale to potem (za około miesiąc po wypłacie :P do kwoty około 500zł).
    Drzwi będą wygłuszone.
    Chciał bym do tego kupić subwoofer który będzie zabudowany w boczku bagażnika, litraż będzie około 9-13L (tak mniej więcej mi się wydaje) i z różnych forum wyczytałem że najlepszy będzie któryś z tych głośników :
    - u-Dimension EL-S804,
    - Re Audio Re8s4 lub Re8d4
    i tu bym się bardziej skłaniał ku pierwszemu Re Audio (ludzie pisali że łatwiej dobrać wzmacniacz jako że ma 1x4ohm).

Planuję również wygłuszyć bagażnik, nie będzie to Dynamat bo jak już wspomniałem aż takim audiofilem nie jestem a i takich pieniędzy nie mam. Użyję do ogólnego wygłuszenia mat dekarskich, różne opinie są na ten temat - mam nadzieję że się nie przejadę, to się okaże w praniu .

I teraz jaki wzmacniacz byście mi do tego polecili do kwoty 500-600zł max.
    Z tego co wyczytałem biorę pod uwagę (ale również otwarty na propozycje):
    - Kenwood PS 501F
    - Rodek R480i
    - Phase RS4

Wszystkie się mieszczą w cenie, mają odpowiednią moc i są dobre jakościowo to już wiem, pytanie tylko który będzie odpowiednio współgrał z głośnikami, które zaproponowałem i muzyką której słucham. Co do głośników nie ograniczam się tylko do akurat tych dwóch, jestem otwarty na propozycje również.

Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 30 Maj, 13 16:48 ]
    nikt nie ma zdania w temacie ?? nie wierze :P

Komentarz

Pracuję...